Торттарды, торттарды, шоколадты, печеньелерді пісіру және ет, балық және көкөністерден тағамдар дайындау үшін қолданылады. Силикон - заманауи материал, экологиялық таза, қоршаған ортамен әрекеттеспейді және пайдаланған кезде ешқандай зиянды заттар шығармайды. Пішінді пештің кез келген түріне – электр, газ, микротолқынды пештерде қолдануға болады.Сонымен қатар олардың мазмұнын мұздатқышта мұздату үшін де қолдануға болады.
Алғашқы қолданар алдында пішінді жұмсақ жуғыш затпен жуып, маймен майлау керек. Болашақта пішінді майлаудың қажеті болмайды. Силикон пішінін тікелей газ немесе электр оттығы сияқты жылу көзіне қоймаңыз. Пісірілген өнімдерді табаға тікелей пышақпен кесуге болмайды. Қатты щетканы немесе қатты тазалау ерітінділерін пайдаланбаңыз. Ыдыс жуғышта жууға болады. Максималды температура -40С-тан 230С-қа дейін.
Силиконды қалып өңдеудің бірнеше сатысынан өтеді, нәтижесінде химиялық иіс болмайды. Қолдану кезінде түс аздап өзгеруі мүмкін, бірақ бұл пішіннің сапасына және тағамды дайындауға әсер етпейді.
Пайдалы кеңестер:
- толтыру алдында пішінді науаға салыңыз,
- пісіру уақытын тексеріңіз. Ол кәдімгі пішінге қарағанда кішірек болады - температура металл пішіндермен салыстырғанда 20 градусқа төмен,
-пісіру дайын болған кезде, пештен табаны алып, 4-5 минут суытыңыз,
-Алдар алдында пісірілген өнімдердің шеттерін мұқият ажыратыңыз.
Рецепт.
Қаймақ желе.
1. қаймақ-400гр.
2. желатин-15 г.
3. қайнаған су - 100 мл.
4. қант-2-4 ас қасық.
5. безендіру үшін ванильді қант, кокос немесе жеміс.
Қант пен ванилинмен қаймақ араластырыңыз. Желатинді бөлек шыныаяққа құйыңыз, үстіне қайнаған су құйыңыз, толығымен ерігенше араластырыңыз. Салқындатып, қаймаққа құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз, безендіріңіз және 15-30 минутқа тоңазытқышқа жіберіңіз. Шоколадты желе алу үшін сіз 3 ас қасық қосуға болады. л. какао. Дайын кисельді жоңқалармен немесе жемістермен безендіріңіз.
Қалыптарды балшықпен жұмыс істегенде, сабын мен шам жасағанда да қолдануға болады.