Кондитерлік өнімдерді безендіру кезінде мастикадан, марципаннан, карамельден және шоколадтан бұйымдар жасауға арналған. Шам және сабын жасауда, саз, суық фарфор, гипс және пластмассамен жұмыс істегенде қолдануға болады.
Алғашқы қолданар алдында төсенішті жұмсақ жуғыш затпен жуу керек. Силикон төсеніштерін тікелей жылу көзіне - газ немесе электр оттығына қоймаңыз. Төсеммен жұмыс істегенде пышақты пайдаланбаңыз. Қатты щетканы немесе қатты тазалау ерітінділерін пайдаланбаңыз. Ыдыс жуғыш машинада жууға болады Температура диапазоны -20-дан 100 градусқа дейін.
Қолдану бойынша ұсыныстар:
1. Төсем құрғақ болуы керек.
2. Матаны ұнтақпен немесе крахмалмен себуге болады, бұл массаның жабысып қалуын болдырмауға көмектеседі. Шоколадты пайдаланған кезде төсенішті себудің қажеті жоқ.
3.Кілемышты массамен дұрыс толтырыңыз, басу және басу, сіз илемді пайдалана аласыз. Егер төсеніште көптеген ойықтар мен кішкене бөліктер болса, оны массамен толтырғаннан кейін оны микротолқынды пешке бірнеше секундқа қойыңыз .
4. Артық заттарды абайлап алып тастаңыз.
5. Төсенішті мұздатқышқа 30 минутқа қойыңыз .
6. Өнімді төсеніштен алып тастаңыз және оны құрғағанша бөлме температурасында қалдырыңыз.
7. Қажет болса, өнімді тағамдық бояумен бояңыз және пісірілген тағамдарды безендіріңіз.
НАЗАР АУДАРЫҢЫЗ! Азық-түлік өнімдері бұрын басқа материалдармен қолданылған төсеніштермен жанаспауы керек.