Торттарды, торттарды, шоколадты, печеньелерді пісіру және ет, балық және көкөністерден тағамдар дайындау үшін қолданылады. Силикон - заманауи материал, экологиялық таза, қоршаған ортамен әрекеттеспейді және пайдаланған кезде ешқандай зиянды заттар шығармайды. Пішінді пештің кез келген түрінде – электрлік, газбен, микротолқынды пеште қолдануға болады.Сонымен қатар олардың мазмұнын мұздатқышта мұздату үшін пайдалануға болады.
Алғашқы қолданар алдында пішінді жұмсақ жуғыш затпен жуып, маймен майлау керек. Болашақта пішінді майлаудың қажеті жоқ.Силиконды пішінді тікелей қыздыру көзіне - газ немесе электр оттығына қоймаңыз. Пісірілген өнімдерді табаға тікелей пышақпен кесуге болмайды. Қатты щетканы немесе қатты тазалау ерітінділерін пайдаланбаңыз. Ыдыс жуғышта жууға болады. Максималды температура -40С-тан 230С-қа дейін.
Силиконды қалып өңдеудің бірнеше сатысынан өтеді, нәтижесінде химиялық иіс болмайды. Қолдану кезінде түс аздап өзгеруі мүмкін, бірақ бұл пішіннің сапасына және тағамды дайындауға әсер етпейді.
Пайдалы кеңестер:
- толтыру алдында пішінді науаға салыңыз,
- пісіру уақытын тексеріңіз. Ол кәдімгі пішінге қарағанда кішірек болады - температура металл пішіндермен салыстырғанда 20 градусқа төмен,
-пісіру дайын болған кезде, пештен табаны алып, 4-5 минут суытыңыз,
-Алдар алдында пісірілген өнімдердің шеттерін мұқият ажыратыңыз.
Мұз жасау кезінде:
-силикон қалыпқа сұйықтық құйып, мұздатқышқа тегіс бетке қойыңыз
-Дайын мұзды алу үшін саусағыңызбен ұяшыққа басыңыз, мұз дайындалған стақанға «секіріп кетеді».
- ұзақ сақтау үшін тағам мұзын пленкамен жабыңыз.
Рецепт.
Шоколад.
1. сүт-5 ас қасық.
2. сары май-50 г.
3. қант - 6-8 ас қасық.
4. какао-5 ас қасық.
5. ұн - 1 шай қасық.
Кішкене кастрюльге сүт, какао, қант құйыңыз, араластырыңыз және отқа қойыңыз. Содан кейін қайнатыңыз және 50 г сары май қосыңыз. Қоспаны үздіксіз және баяу араластырып, бірте-бірте ұнды қосып, қайтадан қайнатыңыз. Ұн толығымен және біркелкі араласқаннан кейін табаны пештен алыңыз. Шоколадты пішіндерге құйып, мұздатқышқа салыңыз. Салма ретінде шоколадқа туралған жаңғақ, жержаңғақ немесе фундук, сондай-ақ мейіз қосуға болады. Сондай-ақ, шоколадты вафельді үгінділермен толтыруға болады. Егер сіз шоколадты «салмасы» бар жасасаңыз, оны қалыптарға құю сатысында қабаттап жасаған дұрыс. Қалыптың жартысын шоколадпен толтырыңыз, содан кейін жаңғақтарды немесе басқа салманы қосыңыз, содан кейін қалыптың қалған жартысын толтырыңыз.
Қалыптарды балшықпен жұмыс істегенде, сабын мен шам жасағанда да қолдануға болады.