Торттарды, торттарды, шоколадты, печеньелерді пісіру және ет, балық және көкөністерден тағамдар дайындау үшін қолданылады. Силикон - заманауи материал, экологиялық таза, қоршаған ортамен әрекеттеспейді және пайдаланған кезде ешқандай зиянды заттар шығармайды. Пішінді пештің кез келген түрінде – электрлік, газбен, микротолқынды пеште қолдануға болады.Сонымен қатар олардың мазмұнын мұздатқышта мұздату үшін пайдалануға болады.
Алғашқы қолданар алдында пішінді жұмсақ жуғыш затпен жуып, маймен майлау керек. Болашақта пішінді майлаудың қажеті жоқ.Силиконды пішінді тікелей қыздыру көзіне - газ немесе электр оттығына қоймаңыз. Пісірілген өнімдерді табаға тікелей пышақпен кесуге болмайды. Қатты щетканы немесе қатты тазалау ерітінділерін пайдаланбаңыз. Ыдыс жуғышта жууға болады. Максималды температура -40С-тан 230С-қа дейін.
Силиконды қалып өңдеудің бірнеше сатысынан өтеді, нәтижесінде химиялық иіс болмайды. Қолдану кезінде түс аздап өзгеруі мүмкін, бірақ бұл пішіннің сапасына және тағамды дайындауға әсер етпейді.
Пайдалы кеңестер:
- толтыру алдында пішінді науаға салыңыз,
- пісіру уақытын тексеріңіз. Ол кәдімгі пішінге қарағанда кішірек болады - температура металл пішіндермен салыстырғанда 20 градусқа төмен,
-пісіру дайын болған кезде, пештен табаны алып, 4-5 минут суытыңыз,
-Алдар алдында пісірілген өнімдердің шеттерін мұқият ажыратыңыз.
Рецепт.
Мейіз қосылған сүзбе кастрөлі.
1. сүзбе-500гр.
2. ұн-1,5 ас қасық.
3. жұмыртқа - 3 дана.
4. мейіз - 3 ас қасық.
5. түйіршіктелген қант - 5 ас қасық.
6. сары май - 3 ас қасық.
7. ұнтақталған крекер - 2 ас қасық.
8. өрік сиропы - 1/2 кесе.
Сүзбені електен сүртіңіз. Сарысын қантпен ұнтақтаңыз, електен өткен ұн, сүзбе, жуылған мейіз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Алынған массаны нан үгінділерімен, содан кейін түйіршіктелген қантпен біріктіріңіз. Барлығын пішінге салып, пеште пісіріңіз. Үстелге бергенде абрикос сиропын тамызыңыз.
Қалыптарды балшықпен жұмыс істегенде, сабын мен шам жасағанда да қолдануға болады.