Үйде ірімшік жасау - бұл қазіргі уақытта көбірек жанкүйерлері бар қызықты хобби. Бұл таңқаларлық емес, өйткені ірімшік керемет әртүрлі және дәмді болудан басқа, көптеген тағамдарға кіреді және әмбебап гастрономиялық өнім ретінде бағаланады. Көбінесе супермаркеттегі ірімшіктің сапасы мен дәмі қалаған нәрсені қалдырады, ал кейбір ірімшіктерді жаңа шындықта табу мүлдем мүмкін емес немесе олардың бағасы жай астрономиялық. Мұның бәрі қарапайым жабдықты алуға және ас үйіңізде нағыз сиқырды жасауға себеп емес пе? Кім біледі, бәлкім, оқырманға ұнайтыны сонша, кітап авторы, британдық ірімшікші Пол Томас сияқты ірімшік жасау оның өмірлік жұмысына айналады. Ол ас үйдегі шелектегі қарапайым үй ірімшіктерінен бастады және қазір Ұлыбританияда ірімшік жасау, сабақ беру, кеңесші ретінде әрекет ету, онлайн семинарлар өткізу, өнертапқыштық мәселелері бойынша жетекші мамандардың бірі болып саналады. өзінің және өте танымал ірімшік сорттары!
Кітапта үйдегі ірімшік өндіруші үшін дұрыс жабдықты таңдау, сүт, стартерлік дақылдар мен ферменттер, тағам қауіпсіздігі, ірімшік өндіру кезінде болатын физикалық және химиялық процестер, оның әртүрлі түрлерінің ерекшеліктері, пісу процесін бақылау және ірімшік дайындау сияқты өзекті мәселелерге үлкен назар аударылады. әлдеқайда көп.