Торттарды, торттарды, шоколадты, печеньелерді пісіру және ет, балық және көкөністерден тағамдар дайындау үшін қолданылады. Силикон - заманауи материал, экологиялық таза, қоршаған ортамен әрекеттеспейді және пайдаланған кезде ешқандай зиянды заттар шығармайды. Пішінді пештің кез келген түріне – электрлік, газбен, микротолқынды пештерде қолдануға болады.
Алғашқы қолданар алдында пішінді жұмсақ жуғыш затпен жуып, маймен майлау керек. Болашақта пішінді майлаудың қажеті болмайды. Силикон пішінін тікелей газ немесе электр оттығы сияқты жылу көзіне қоймаңыз. Пісірілген өнімдерді табаға тікелей пышақпен кесуге болмайды. Қатты щетканы немесе қатты тазалау ерітінділерін пайдаланбаңыз. Ыдыс жуғышта жууға болады. Максималды температура -40С-тан 230С-қа дейін.
Силиконды қалып өңдеудің бірнеше сатысынан өтеді, нәтижесінде химиялық иіс болмайды. Қолдану кезінде түс аздап өзгеруі мүмкін, бірақ бұл пішіннің сапасына және тағамды дайындауға әсер етпейді.
Пайдалы кеңестер:
- толтыру алдында пішінді науаға салыңыз,
- пісіру уақытын тексеріңіз. Ол кәдімгі пішінге қарағанда кішірек болады - температура металл пішіндермен салыстырғанда 20 градусқа төмен,
-пісіру дайын болған кезде, пештен табаны алып, 4-5 минут суытыңыз,
-Алдар алдында пісірілген өнімдердің шеттерін мұқият ажыратыңыз.
Рецепт.
Апельсин тоқаштары.
1. апельсин - 1 дана.
2. қант-150 г.
3. ванильді қант - 2 шай қасық.
4. сары май немесе маргарин - 150 г.
5. жұмыртқа - 3 дана.
6. қопсытқыш ұнтақ - 2 шай қасық.
7. ұн-200-250 г.
Апельсиннің қабығын алыңыз . Апельсин шырынын сығыңыз . Сары майды қант пен ванильді қантпен ұнтақтаңыз. Жұмыртқа қосыңыз, араластырыңыз. Апельсин шырынын және дәмін қосыңыз, араластырыңыз. Ұнды, қопсытқышты қосып, бос қамыр илеңіз. Қамырды өсімдік немесе сары маймен майланған қалыпқа салыңыз . 180 градусқа дейін қыздырылған пешке салыңыз. 20-25 минут пісіріңіз.
Қалыптарды балшықпен жұмыс істегенде, сабын мен шам жасағанда да қолдануға болады.