Маусымдық тамақтану тек қазіргі тренд емес. Бұл денсаулықты күту, жарқын дәм және табиғатпен біріктіру туралы әңгіме. Өйткені, осы қағида бойынша тамақтану адамзаттың көптеген ұрпақтары үшін норма болды және әр маусымда супермаркеттерде жыл бойы молшылыққа қарамастан, біз үшін таңғажайып және пайдалы мамандықтар дайындайды. Фуд-блогер Екатерина Мамонтованың «Шабыт жылы. Маусымдық рецепттер және жарқын гүлдер» кітабы дәл осы туралы. Бұл сондай-ақ ең дәмді отбасылық рецепттер мен атмосфераның айтып жеткізгісіз жылуы шыққан балалық шақ туралы. Рецепттер шағын өмірлік оқиғалармен бірге жүреді. Әжесі қырыққабат сорпасына қалақай теру үшін қолғап киіп, желатинсіз желеленген етті қатаң түрде пісіруді тапсырады. Кішкентай қыз балық сорпасына аскөк алу үшін бақшаға барады. Отбасы орманнан саңырауқұлақ себетін әкеліп, хош иісті маринад жасайды. Бұл кітапты оқығаннан кейін сіз жабайы жидектермен, кілегейлі шантерелл сорпасы, пармезан қосылған құймақ немесе ревень қосылған бадам галеткасы бар дәмді ұсақ-түйек пісіруді үйреніп қана қоймай, құмар автордың аспаздық шабытына ие боласыз. Және, мүмкін, өмір бойы.
Фуд-блогер Екатерина Мамонтованың «Шабыт жылы» кітабы махаббат туралы сөздер мен фотосуреттерден тұрады. Өмірге, өзіңізге, көршіңізге, әртүрлі талғамға деген сүйіспеншілік туралы. Бұл кітапта автордың бес оннан астам сүйікті маусымдық рецептері бар: нәзік қалақай қырыққабат сорпасы, көктемгі бөлімде шие қосылған ірімшік торты, жазғы бөлімде жаңа піскен порчини саңырауқұлақ сорпасы және жабайы жидектер қосылған ұсақ-түйек, дәмдеуіштер қосылған асқабақ сорпасы және күзде бөдене рисоттосы. секция, сиыр тілі бар Оливье, каперс, әжемнің рецепті бойынша аспир және шампан желе - қыста. Кейбір рецепттер қазірдің өзінде отбасылық аңызға айналды , ал кейбіреулері жақында жасалған және өздерін дәлелдеді. Барлық аталған ингредиенттерді ең жақын супермаркетте оңай табуға болатыны маңызды, ал нұсқаулар соншалықты қарапайым және қызықты, бұл процесс пен нәтиже ешкімді бей-жай қалдырмайды.